Проведення навчального тренінгу зі студентами Поліського національного університету

28 квітня 2023 року з метою отримання теоретичних знань та практичних навичок з навчальних дисциплін правового напрямку студентами спеціальності «Міжнародні економічні відносини» Поліського національного університету працівниками Житомирського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України проведено навчальний тренінг на тему «Особливості проведення трасологічної та інших видів експертиз в судово-правовій системі».

Під час проведення тренінгу з доповідями та наочною демонстрацією в рамках теми, яка розглядалася, виступили досвідчені фахівці експертного центру: завідувач сектору трасологічного обліку Михайло Кравчук, судовий експерт сектору біологічних досліджень та обліку Олександр Можарівський.

Так, Михайло Кравчук розповів про види об’єктів трасологічного походження, які можуть бути виявлені під час проведення огляду місця події, порядок виготовлення копій слідів, їх вилучення, правила упакування.

Олександр Мажарівський розповів про запахові сліди людини, що вилучаються в ході слідчих дій при розслідувані кримінальних правопорушень, а також наголосив про можливості судової одорологічної експертизи в розкритті злочинів за допомогою спеціально навчених собак-детекторів.

Окрему увагу студентів фахівці Житомирського НДЕКЦ МВС зосередили на особливостях і правових основах проведення судових експертиз та експертних досліджень, опису об’єктів у протоколі огляду місця події, формулюванню запитань у постановах про призначення трасологічних експертиз та одорологічних експертиз. Також, фахівці окремо зупинилися на можливостях встановлення інформаційно-доказового потенціалу окремих слідів кримінальних правопорушень за криміналістичними обліками Експертної служби МВС.

По завершенню заходу студенти та завідувач кафедри міжнародних економічних відносин та європейської інтеграції, доктор економічних наук, професор Зінчук Т.О. подякували фахівцям та керівництву Житомирського НДЕКЦ МВС за цікаве заняття та побажали успіхів у експертній діяльності.

Проведення навчального тренінгу зі студентами Поліського національного університету
Догори