Автовласникам на замітку

Останнім часом кількість випадків незаконного заволодіння транспортними засобами суттєво зростає. Зазвичай, злочинці, які вчиняють даний вид злочину, намагаються якомога швидше змінити ідентифікаційні номери транспортних засобів.
З початку року при здійсненні державної реєстрації (перереєстрації) зняття з обліку фахівцями Житомирського НДЕКЦ МВС проведено 36063 оглядів транспортних засобів і реєстраційних документів, що їх супроводжують.
Лише упродовж серпня 2019 року при проведенні досліджень експертами виявлено 2 факти зміни ідентифікаційних позначень транспортних засобів та 1 підробку свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів.
Загалом упродовж поточного року під час проведення оглядів та експертних досліджень встановлено 72 факти зміни ідентифікаційних позначень вузлів і агрегатів транспортних засобів поза умов заводу-виробника та 12 фактів підроблення реєстраційних документів, що їх супроводжували.
Серед водіїв побутує думка про те, що на відміну від нещодавно пригнаного, автомобіль, що вже неодноразово походив процедури продажу в Україні, вже належним чином перевірений. Здавалося б, що з урахуванням цих обставин його можна купувати без жодних сумнівів. Теоретично все виглядає правильно, проте, на жаль, практика свідчить про протилежне. Ніхто не застрахований від помилок, однак «крайнім» у такій неприємній ситуації стає саме новий власник автомобіля.

Житомирський НДЕКЦ МВС наголошує громадянам, які мають намір стати автовласниками, уважно і розсудливо віднестися до придбання транспортного засобу на вторинних ринках України та  зарубіжжя. А саме, перед купівлею впевнитися в справжності ідентифікаційних номерів транспортного засобу (номер кузова та двигуна) та супроводжуючих документів шляхом проведення експертного дослідження.

Автовласникам на замітку
Догори