В Житомирському НДЕКЦ МВС України продовжено роботу щодо взаємодії з вищими навчальними закладами, які спеціалізуються на підготовці фахівців-правознавців. 

В Житомирському НДЕКЦ МВС України продовжено роботу щодо взаємодії з вищими навчальними закладами, які спеціалізуються на підготовці фахівців-правознавців.
28 листопада 2018 року до експертної установи завітали майбутні юристи – студенти Житомирського національного агроекологічного університету.

На початку зустрічі зі вступним словом до присутніх звернулися директор Житомирського НДЕКЦ МВС Гунько Олександ Миколайович та проректор з питань економічного розвитку та безпеки Житомирського  національного агроекологічного університету Демяненко Юрій Володимирович, який в минулому очолював УМВС України в Житомирській області.

Під час зустрічі студентів ознайомили з історією створення та розвитку експертних підрозділів на Житомирщині, основними завданнями Експертної служби МВС України та її здобутками в боротьбі з криміналом. Зокрема, звернуто увагу на те, що працівниками центру опановано проведення понад 30 видів судових експертиз.

 Фахівці відділу криміналістичних видів досліджень ознайомили студентів з можливостями проведення окремих видів судових експертиз, що виконуються у підрозділі.

         Зокрема, завідувач сектору дактилоскопічних видів досліджень та обліків Муравйов С.О. розповів про особливості дослідження слідів рук.

Експерт сектору трасологічних видів досліджень та обліків Кравчук М.А. довів про різноманіття предметів та слідів, досліджуваних в рамках проведення трасологічних експертиз.

Завідувач сектору технічних досліджень документів та почерку Янович М.А. довів присутнім, що при експертному дослідженні почерку та документів, вдається ідентифікувати виконавця рукописного тексту, встановити факт підробки документа чи внесення змін до нього, тощо.

Головний судовий експерт сектору дослідження зброї Жалюк М.М. зазначив, що висновки судових балістичних експертиз та експертиз холодної зброї є основною доказовою базою  в розкритті та розслідуванні кримінальних правопорушень, пов’язаних із застосуванням та зберіганням зброї.

Завідувач сектору комп’ютерно-технічних досліджень Томашевський О.В. довів про актуальність проведення комп’ютерно-технічних  експертиз в умовах швидкого розвитку та розповсюдження сучасних інформаційних технологій в усіх сферах життя.

Завідувач сектору вибухово-технічних досліджень Савицький І.В. зазначив, що за результатами вибухотехнічних експертиз визначається належність об’єкта до вибухових пристроїв, принцип його дії, факт, обставини та механізму вибуху.

Заступник завідувача відділу автотехнічних досліджень та криміналістичного дослідження транспортних засобів Федькевич М.О. зупинився на доцільності проведення досліджень транспортних засобів при здійсненні реєстраційних операцій з метою уникнення шахрайських дій, пов’язаних з нелегальним автобізнесом. Також довів, що основною доказовою базою при розслідуванні дорожньо-транспортних подій є висновок автототехнічної експертизи.
   Відвідувачам показали наявну приладову базу та зразки з колекції підробних документів, зброї, боєприпасів та вибухових пристроїв.
    В ході заходу до  було доведено інформацію про можливість вступу до магістратури Національної академії внутрішніх справ (м. Київ), де готують фахівців для Експертної служби МВС України.
   Між керівництво Житомирського НДЕКЦ МВС та Житомирського національного агроекологічного університету досягнуто домовленості щодо подальшого проведення занять та ознайомчих екскурсій зі студентами даного вищого навчального закладу.

В Житомирському НДЕКЦ МВС України продовжено роботу щодо взаємодії з вищими навчальними закладами, які спеціалізуються на підготовці фахівців-правознавців. 
Догори