Участь у роботі міжнародної науково-практичної конференції

Старший судовий експерт сектору товарознавчих та гемологічних досліджень відділу товарознавчих, гемологічних, економічних, будівельних, земельних досліджень та оціночної діяльності Житомирського НДЕКЦ МВС Ольга НЕДАШКІВСЬКА та провідний фахівець з організаційно-методичного забезпечення відділу забезпечення діяльності центру Олександр БОБИК взяли участь у роботі міжнародної науково-практичної конференції «Наукові читання пам’яті Ганса Гросса: міжнародна науково-практична конференція», організованої Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича, Чернівецьким науково-дослідним експертно-криміналістичним центром спільно з Тренінговим центром прокурорів України, Варненським вільним університетом імені Чорноризця Храбра (Болгарія) та Державним університетом Молдови.

В конференції взяли участь видатні науковці України, Молдови, Болгарії, працівники вищих навчальних закладів, правоохоронних органів, науково-дослідних установ МВС та інших державних установ.

Науковий захід відбувся 09 грудня 2021 року в змішаному режимі з використанням платформи ZOOM на базі кафедри кримінального права юридичного факультету університету, на якій з 16 грудня 1898 року по 31 липня 1902 року працював Ганс Гросс – основоположник науки криміналістики. Видатний учений-криміналіст забезпечував курси кримінального процесу, матеріального кримінального і пенітенціарного права, вів семінари з кримінального права. Гансом Гроссом було підготовлено та опубліковано знамениті «Порадник для судових слідчих як система криміналістики» та «Кримінальну психологію».

Основні теоретичні напрями роботи конференції:

  • Криміналістика: візії Ганса Гросса.
  • Актуальні питання криміналістики.
  • Судова експертиза: сучасні виклики.
  • Кримінальна психологія: теорія та практика.
  • Синергія кримінального права, кримінології та криміналістики.

Ольгою Недашківською підготовлено та направлено до організаційного комітету тези доповіді на тему: «Експертна етика в професіограмі судового експерта», які увійдуть до збірника конференції.
Питання, які розглядались на даному заході мають важливе значення в історії криміналістики та сприятимуть вирішенню проблемних питань, які виникають в процесі професійної діяльності судових експертів.

Участь у роботі міжнародної науково-практичної конференції
Догори